Op zoek naar hoge kwaliteit keukenkranen?
Close
Penningweg 14D 4879 AG Etten-Leur
Maandag t/m zondag te bereiken via mail. Antwoord binnen 2 uur.

Om de juiste keukenkraan te kiezen is het handig om vooraf stil te staan bij de (on)mogelijkheden. Als je weet waar je op moet letten wordt het selecteren van de voor jou meest geschikte keukenkraan, uit het enorme aanbod keukenkranen, een stuk eenvoudiger. Maar waar moet je nou allemaal rekening mee houden met het uitzoeken van de perfecte keukenkraan? Denk aan de montage: op de spoelbak, het keukenblad of tegen de wand. Het type kraan dat je prettig vindt in het gebruik: eenhendel-, tweehendel- of een hands free-kraan. Wil je de keukenkraan ook gebruiken om je pannen en emmer met water te vullen? Houd dan rekening met de hoogte van de hals en de lengte van de uitloop of kies voor een pot filler keukenkraan. Welke materialen zijn er? Wat zijn de voor- en nadelen van het ene of andere materiaal. En de waterstraal die uit de kraan komt, Ja ook hiervoor zijn keuzemogelijkheden. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. De prijzen van de keukenkranen die wij in ons assortiment hebben verschillen van hoog en laag.

De keukenkraan is het meest gebruikte onderdeel van de keuken. Wat zijn belangrijke eisen waar de keukenkraan aan moet voldoen? Je wast er groenten en fruit onder, maar ook je handen. Je vult er de pannen en spoelt ze er later onder af. Welke stijl keukenkraan wil je? Heb je al een spoelbak en aanrechtblad waar je rekening mee moet houden of ben je nog vrij in het uitzoeken van het geheel. Welke vorm en hoogte moet jouw keukenkraan hebben?

De ideale keukenkraan biedt jou de perfecte combinatie tussen comfort en functionaliteit. Op basis van de diepte en afmeting van de gootsteen bepaal je wat ongeveer de grootte moet zijn van de keukenkraan. De hoogte van de keukenkraan en de hoogte van de uitloop zijn het eerste uitgangspunt. Als je regelmatig hoge pannen of emmers wilt vullen onder de keukenkraan, is een hoge uitloop praktisch. Zeker in combinatie met een diepe gootsteen geeft een keukenkraan met een hoge uitloop je veel bewegingsruimte. Bij een ondiepe, kleine gootsteen kun je beter kiezen voor een lage uitloop, want dan heb je geen last van rondvliegende spetters. De uitloop van een keukenkraan kan allerlei vormen hebben: een C-, L- of U-vorm. Het is maar net wat je mooi vindt en wat bij de stijl van de keuken past.